Hvordan møder vi hinanden

Hver gang vi møder et andet menneske skabes en relation.

Relationer er en fundamental del af det at være menneske.

Vi er dagligt sat og sætter os selv i mange forskellige konstellationer. Vores virkelighed, vore NU bevæger sig konstant og vi bevæger os.

Det gør alle andre mennesker også.

Vi kan have tilbøjelighed til at glemme, at livet er i konstant bevægelse og derfor vil det at møde et andet menneske altid kræve et stykke arbejde, kræve at du lægger noget af dig selv ind i mødet, investerer en del af dig for at mødet bliver ordentligt og sundt.

Ligeså gælder det for modparten, at han /hun også skal investere noget af sig selv og bruge energi.

Et sådant møde mellem to hedder i min verden et møde i gensidig respekt og anerkendelse for, at du er dig og jeg er mig og nu skaber vi et fællesrum; DIALOGEN.

Mine refleksioner blev skabt forleden, da jeg går ind i en butik og ønsker at købe en vare forretningen ikke har hjemme.

Da jeg siger, jeg vil kigge efter varen i en anden butik, bliver ekspedienten vred. “Altså skal jeg bestille den eller ej!” siger hun.

Lyden i hendes stemme er skarp og uvenlig i mine ører.

Jeg får en klump i maven. Ender dog med af bestille varen.

Dette er blot et enkelt lige eksempel, som indeholder et møde mellem to, hvor dialogen går totalt skævt. Ingen af os er ærlige i mødet ingen af os tager ansvar for mødet mellem os.

Denne samtale kunne ske alle steder, i hjemmet mellem to kærester, mellem teenage datter/søn og forældre, mellem to kammerater, mellem to kolleger…..

Læs også:  Noget om skrøbelighed og robusthed

Forventings afstemning, at stå ved sig selv, at stå ved dine egne behov i nuet, italesætte dine følelser, realitets teste; “Hvad er det du mener , når du siger”, eller “Hvad er det du hører når jeg siger.”

Hvor er det mega vigtigt vi husker det, arbejder med det og handler når situationer føles forkerte, mærkes urigtige for mig og for dig, for os.

Anerkendende dialog skaber tillid, tryghed, ærlighed, åbenhed, samhørighed.

Det betyder jeg kan regne med dig, hver gang vi taler sammen. Stole på at du vil mig.

Hvis dette ikke er tilfældet i mødet med den anden, skal du måske kigge nærmere på dine relationer. Måske trænger der til at blive ryddet op i dem.

At kigge på hvilken betydning de forskellige mennesker omkring os har for dig kan være rigtigt givende og sundt.

Februar tanker fra mig.