Kroniske smerter

Smerter – psykologisk og fysiologisk

Kroniske smerter har alle sine årsagssammenhænge og sin helt individuelle historie for den enkelte, som lider hvert eneste øjeblik grundet smerterne.

Smerter har i min optik altid både en psykologisk og en fysiologisk årsags sammenhæng. Langt de fleste af os er født med et stærkt og sundt immunforsvar, fortidligt fødte eller børn af svært belastede og udsatte forældre kan være svækkede i forhold til at tage forskellige lidelser til sig.

Vi kan grundet vores familiedynamik opleve, at det er forbudt at udtrykke vore behov og følelser. Måske bliver vi udskammet og gjort forkerte , måske mødes vi med tavshed, når vi ytrer os. Hvert eneste følelsesmøde vi har med en anden præger os og sætter et spor i vores krop.

Disse spor kan bliver til dybe ar, hvis adfærden eller den virkelighed som udspiller sig i vort liv er voldelig, krænkende, grænseoverskridende, uforudsigelig.

smerter efter kronisk skade

Kroppen i alarmberedskab

Vort alarmberedskab og vore beskyttelsesmekanismer er i alert mange gange i døgnet.

Lige her kan den kroniske smerte i kroppen få lov at bide sig fast. Og den kan komme til at overdøve den årsag som skabte smerte i første omgang i os. Her kan traume forløsning være vejen ud af smerterne.

Vi kan også have været ude for en ulykke, et fysisk traume, været kørt galt i bil, på cykel, løbehjul, en arbejdsulykke, svært gentagende overbelastning af kroppe grundet dårlige eller usunde arbejdsstillinger /arbejdsforhold.

Disse smerter handler om ofte, at der er kommet en skade i vores bevægelses system, knogler/muskler eller nervesystem, som gør vi måske ikke kan gå uden, at det er enormt smertefuldt, måske har vi pådraget os en delvis lammelse af en kropsdel, måske er vi blevet frataget en evne til at se eller høre, føle sansen kan være beskadiget, måske har vi fået en stomi eller en svær diagnose.

Føler du magtesløshed?

Måske er du nødsaget til at spise piller hver eneste dag for at udholde og cope med smerterne. Følelsen af magtesløshed kan snige sig ind og måske påvirke dit forhold til dine relationer. Måske oplever du større irritation og en kortere lunte generelt i hverdagen grundet smerter.

Du kan lære at leve sammen med dine smerter. Det kan være, du har brug for at lære andre metoder og behandlingsformer, end dem som du lige umiddelbart havde tænkt på.

I mig er det vigtigt aldrig at give op overfor smerter, hele tiden prøve at lave en afstemning i forhold til, hvem der bestemmer dig eller smerterne.

Og lige her kan det være godt med et fuldt stop. Få en udenforstående til at gå de næste skridt sammen med dig og se nye og andre muligheder for at opløse den fastlåst hed , som kan føles lammende i dig.

Du er meget velkommen til at kontakte mig i forhold til kroniske smerte problematik. Lad os se på dine udfordringer sammen.

Kroniske smerter - konstant på piller