Vis hvem du er

At have tillid til dig selv og tro på dig selv. Tillid og tro på at alt hvad du indeholder er rigtigt og sandt. At du er lige præcis, som du skal være. Desværre mærkes det ikke sådan inde i os alle.

At have tillid til andre og til at tingene og verden omkring os går som de og den skal, have tillid til, at det der sker, sker af en grund, er heller ikke en selvfølge for os alle.

At have tillid handler i mit perspektiv om at “tro på” og forvente, at der ikke kommer til at ske et svigt. Enten et svigt af mig selv eller et svigt fra den anden.

Når du viser, hvem du er med alle dine solskins og skygge sider, reagerer omverdenen forskelligt på dig. Mennesker reagerer ud fra, hvem de selv er.

Det handler om vores indlærte forsvars mønstre. Hvordan vi har lært at navigere i verden.

Lige her kan mistillid, mistro både til os selv og til andre opstå. Her kan den skjulte dagsorden og sladrehistorier få fodfæste, fordi den anden ikke forstår, hvad du kan. Jalousi, misundelighed gror. I stedet for at tale med dig, tales der om dig.

Når du viser hvem du er, når du står ved dig selv, grænsesætter dig, sker der ofte det modsatte af , hvad du måske havde frygtet mest, at mennesker omkring dig ville svigte, vende dig ryggen. I stedet vil du ofte opdage, at du bliver mødt med anerkendelse og respekt for at være dig selv.

Måske kan det være en idé at gøre op med dig selv, hvornår du kan tåle at stå alene og hvornår du har brug for nogen at støtte dig til.

Læs også:  ”Min krop til skræk og advarsel”, Dokumentar program på DR 3, mandag 25/8 2014

Mærke efter, hvornår du trives i flokken og hvornår du trives udenfor flokken.

Bevidstheden om, at du ikke behøver altid at være en del af eller at altid stå udenfor, men at du kan være bevægelig, når du vil, er super sund og super vigtig fra mit syn.

Bevægelighed skaber i mine øjne dynamik, energi. Innovative tanker fødes i dig til glæde for dig og for verden omkring dig.

Hjertetanker fra mig

Psykoterapi i Århus ved Connie Skammelsen