Forsvar og sindets evne til at beskytte sig selv

Vores kendskab til vores indre forsvar er ofte ikke noget vi giver en særlig opmærksomhed. Vi antager, vore forsvar er nogle som automatisk kan tænde og slukke alt efter, hvordan vi har brug for dem.
Det er også virkeligheden, men er alle vore forsvar sunde for os?
Er forsvar nogle vi fødes med eller er de tillærte. VI har forskellige holdninger til dette.
Jeg forstår forsvar som to; det naturlige og det tillærte.
Vi har vores naturlige og medfødte immunforsvar, som passer på os hele vores liv. Immunforsvaret kan svinge mellem at være stærkt og svagt og det påvirkes af de livsvilkår vi færdes i. Nogle af os er meget bevidste om at styrke vores krops immunforsvar, leve sundt og dyrke motion, have en god søvn rytme, leve en balanceret hverdag med plads til sig selv, familie, job, venner.
Vi har vore tillærte forsvar, der går i gang, når vi står i konflikter enten med os selv eller med andre. Eller når pludseligt voldsomme begivenheder rammer os. Nogle gange bliver vi vrede, nogle gange irriterede, frustrerede, kede af det, bange, afmægtige. Nogle gange slår vores forsvar ikke til og vi bliver sat til vægs. Der er noget vi ikke har lært. Vi mangler simpelthen et eller flere redskaber at kunne hive frem fra vores store rygsæk af viden, som vi alle bærer med os.
Vore indre forsvar er både bevidste og ubevidste.

Jeg fornemmer i min virkelighed en ubalance i;
– hvornår og hvordan vi taler, om vores evne til at have sunde konstruktive forsvar i vores indre og dermed leve med et sundt sind og en sund krop der gør, at vi trives i vores liv.
– hvornår og hvordan vi taler, om at have styr på sundheden for krop og sind og de konstruktive forsvar uden for os og omkring os, der også gør, at vi trives i vores liv.
Der går ikke en dag, hvor jeg ikke hører eller læser om folk, som gør alle mulige ting for at holde dem sunde. De løber, dyrker fitness, parkour, spiller golf, spiser gulerødder og bladselleri, drikker aloe vera juice, får lavet tarm skylninger og og og……
Alle disse tiltag kan være super gode og meget vigtige at gøre og være bevidste om at gøre for dig i dit liv, hvis du har lyst til det og brug for det.
Vær klar og over, at du træffer disse valg for dig selv, fordi de er rigtige for dig og ikke fordi andre har fortalt dig, at de er rigtige for dig.
Men hvad med dit sind. Hvor meget opmærksomhed bruger du på dit sind dagligt?
Kan du tænke krop uden at tænke sind? Hører de sammen eller er de adskilte?
Dit sind og din sjæl er lige så store og fylder lige så meget i dit indre som dine organer, dine blodkar, dine knogler og din hjerne. Sind, krop og sjæl skaber tilsammen helheden og dermed dig.

Læs også:  Vis hvem du er

Sundhed handler også om at have et sundt sind og at være i stand til både at passe på din krop og dit sind.

  • Kender du dine indre forsvar ?
  • Hvordan ser dine forsvar og dine forsvarsmekanismer ud??
  • Fungerer dine forsvar og hvis ikke, hvorfor ?
  • Forsvar er sindets evne til at kunne beskytte sig. Forsvar er mentale funktioner, der som regel fjerner ubehagelige følelser og fornemmelser i NUET, så vi bedre og lettere kan færdes. Vore forsvar lukker følelser ude af vores bevidsthed.
  • Konsekvenserne er ofte, at vi går i mod vore inderste ønsker og behov.
  • Vi mærker impulserne for at gøre noget i øjeblikket. Men den handling vi ender ud med at foretage, går måske imod vort eget indre ønske.
  • Vi handler ofte automatisk og ubevidst, ud fra de forsvar og handle mønstre/forsvars mekanismer, vi har tillært os op igennem livet.
  • Vi kan ikke leve uden forsvar, forsvar er en naturlig funktion i mennesket og vi skal kunne passe på os selv, men ikke alle vore forsvar er konstruktive.
  • Vi kan fra min optik nyde stor tilfredsstillelse og få et sundere fundament i os selv, ved at begynde at udforske vore indre forsvar og få en bevidsthed om, hvorfor jeg gør, som jeg gør og ikke som jeg har brug for.
  • At gå i terapi er en af måderne at lære dit indre forsvars univers at kende.