Tiden kan være en ustyrlig størrelse

Efteråret er fyldt af uendelige smukke og helt fantastiske farvekombinationer. Efteråret fortæller os, at tiden for dette år snart udrinder. Efteråret husker os på, at vi ikke bestemmer over tiden.

Når jeg betragter vinstokken, som står uden for mit vindue, ser jeg nogle af disse kombinationer. Der er også nogle jeg ikke ser.

Det handler i min verden om figur og grund. Hvad er det jeg fokuserer på med mit indre blik og dermed tillader mine øjne og sind at fokusere på og hvad er det jeg ikke ønsker at se og måske mærke inden i mig.

Når vi er åbne for forskelle, er nysgerrige på, hvad det næste døgn kan bringe, når vi ikke er tunnelsynede og lader os begrænse, men bevægelige og dynamiske i vor opfattelse af vores verden og vores virkelighed, opleves dagen ofte lettere at navigere i og tiden får ikke lov at bestemme, får ikke lov at fastholde/fastlåse os. Samtidig opleves en større glæde og tilfredshed, fordi vi ofte får væsentlige opgaver/udfordringer løst væsentligt bedre.

En lille sjov ting til dagen kunne være at lade dit blik se på en ting og derefter lade dit blik se baggrunden bag ved tingen. Prøv at dvæle et øjeblik og mærke effekten inde i dig. Giv dig selv et pusterum for tiden. Prøv er fornem din evne til at fokusere og være i ro med dig.

Noget vi ikke kan ændre på er tiden. Det vi kan ændre på er vores færden i verden.

(Efterårs strø tanker fra mig)

Læs også:  Balance og selfcompassion