Tag ejerskab over din færden i verden

I går havde jeg fornøjelse af at coache en flok sundhed og sygeplejestuderende med det primære fokus, at de alle skal til eksamen i næste uge.

Hver især af de studerende beskrev en særlig følelse, en genkendelig stemning og et tilbagevende tanke mønster, når eksamen kommer i spil for dem.

Vi vendte flere problemstillinger, bangehed, pinlighed, at begå fejl og overskride kompetencer, præstations angst, at være helt ovenpå med sig selv og tro det går som det skal.

Forhindringer og forsvar var eksisterende i alle, når vi talte om at præstere.

“Hvad gør jeg, hvis klappen går ned” “Hvad gør jeg, hvis jeg bliver i tvivl i situationen”

Angst og frygt for ikke at slå til, leve op til både vore egne krav og forventninger og andres krav og forventninger, ryster vores selvtillid og selvværd, og fejer vores normale dømmekraft, virkeligheds fornemmelse og realitets opfattelse af bordet.

Vi fandt frem til nogle gode fif, som de studerende vil prøve at bruge, hvis de mærker uro i maven og rysten på hænderne, tørhed i munden.

– gear ned, gå langsommere, tal langsommere – sænk dit tempo, så du kan overskue opgaven – i talesæt, hvad du mærker ske i nuet, fx. “Jeg har lige brug for at vende noget med dig” “Jeg har brug for to minutter til at reflektere”

Og mest af alt, sig inden i dig selv, ” Jeg er rigtig god og lige nu lykkes jeg, fordi jeg er mig. Alt er præcist, som det skal være.”

Husk ingen kan tage dine evner, kompetencer og dermed dine styrker og kerneværdier fra dig. Du vil besidde disse nu og hele livet. Stå ved dig, som du er.

Læs også:  Hvordan møder vi hinanden

(fredags aften refleksioner)

“Peace begins when expectation ends” Citat. Sri Chinmoy