Mindfulness er ikke blot noget du praktiserer, det er hvem du er

Selv respekt, selv ansvar, selv realisering, at tage kontrol over dit selv og dig selv.

Ofte tænker jeg, det har jeg da, det gør jeg da hele tiden, hver dag.

For nogen er det sandt og bevidst, for andre sker det på nogle parametre og ikke på andre og for atter andre er det slet ikke en del, de er opmærksomme på.

At være mindful vil sige at tage sig tid til dit sind, tage dig tid til det, der betyder noget i dit liv, kigge indad og blot være i det der er lige nu, lige i dette øjeblik, uden at fordømme dig eller andre, uden at stille krav og forventninger til dig og andre. Blot være i dig med dig i stilhed og ro.

Når jeg ser på mennesker omkring mig, mine børn, svigerbørn, kolleger, veninder, studie kammerater, kæresten takler de alle tiden at være sammen med sig selv på forskelligt. Naturligt nok da vi alle er forskellige.

Men —

Deres bevidsthed om at være særlig venlig, særlig opmærksom og nænsom overfor sig selv er også meget forskellig. Jeg fornemmer, de er et rimeligt godt billede på, hvor lidt og hvor megen opmærksomhed, der er på os selv i vores virkelighed, i vores liv. Hvor hurtigt vi opsluges, indlemmes af forstyrrelser omkring os, hvor nemt vi kan miste kontakten til os selv.

Giv dit sind bare 10 minutters intens, uforstyrret opmærksomhed om dagen.

Stå eller sid. Bliv stående eller bliv siddende.

Tænk gode tanker, lad skygge tankerne ligge.

Bliv hjemme i dig selv., kærlig og omsorgsfuld.

Læs også:  Tilknytning og evne til at danne relationer, danne forhold til andre

Måske dit energi niveau vil øges, din evne til fokusering skærpes og glæden i livet blive lidt mere intens.

Solskins søndags tanker fra mig.